• DCIM/101MEDIA/DJI_0094.JPG

Skovhytten

Skovhytten ligger på Thorø, som er på 600.000 m2. Oprindelig var Thorø en ø, ca. 4 km sydøst for Assens, men ændrede strømforhold og havaflejringer har gjort Thorø landfast med Fyn, og i dag er der adgang til “øen” via en sandtange fra landsbyen Thorøhuse.

Kolonierne råder over transportmidler, som kan hente varer og bagage i Thorøhuse, mens gæster må spadsere over. Københavns Lærerforening købte Thorø i 1930 af dødsboet efter direktør Harald Plum, der havde erhvervet øen til sommersted for sig selv. Plum havde opbygget Det Transatlantiske Kompagni, men i 1923 brød firmaet sammen med en kæmpegæld, der var en af de vigtigste årsager til Landmandsbankens krak. Efter fallitten skød Plum sig på Thorø.

Skovhytten var oprindelig en stråtægt gæstevilla, opført af Plum. Men i 1938 nedbrændte villaen desværre, og det nuværende hovedhus blev opført. Med sine skove, strande, enge og marker udgør Thorø, “børnenes ø”, et fantastisk område med et væld af aktivitetsmuligheder.

Thorø:
Ingen persontransport på anhænger eller trailer
Ingen kørsel – ingen personkørsel – ingen husdyr
Ingen luftgevær og bueskydning
1 – 2 km gang til kolonierne

Sengepladser: 60

Familieværelser: 7

Enkelt/dobbeltværelser: 4

Husdyr: Nej

Wifi: Ja

TV: Ja

Tilkøb af rengøring: Ja, kontakt vores tilsynsførende for information

Tilkøb af festservice: Nej

Bordmål: 8 borde af B 80 cm x L 190 cm

Højstol: Ja

Tilkøb af mad samt tilberedning: Ja, kontakt bookingen for flere informationer

Afstand til butik: 5000

Afstand til vand: 10

Bålsted: Ja

Grill: Ja, kulgrill

Fodboldbane: Ja

Vollyball: Ja

Bordtennis/bordforbold: Ja

K: Køkken / A: Aktivitetsrum / S: Opholdsstue / D: Værelse med dobbeltseng / Senge pr. værelse er angivet med tal, fx (4)

TRANSPORT
Skolerejser
Bestilles online
DSB

TAXI
Assens
Tlf. 6550 5050

INDKØB
Super Brugsen
Søndre Ringvej 19
5610 Assens
Tlf. 6443 1300
Mulighed for levering

CATERING
Carsten Larsen
Tlf. 6091 1941

INFORMATIONER
Turistbureau
Tobaksgaarden 7,
5610 Assens
Tlf. 2337 8466
Visitassens

TILSYNSFØRENDE
Jeppe Jørgensen & Carsten Larsen
Tlf. 2145 3795

ADRESSE
Thorø, 5610 Assens

Klik ind på linkene her på siden og få inspiration og ideer til spændende udflugtsmål og aktiviteter i nærheden af kolonien. Ligegyldigt om det skal handle om natur eller kultur – eller begge dele – er der en hel vifte af muligheder at vælge imellem.

 

NATUR
Gå rute på Thorø
Brænde Ådal – Naturområde
Vissenbjerg Bakke

BYER
Assens
Odense

MUSEER
Museum Vestfyn
Strøjer Samlingen
Skoda Museum
Assens Miniby
Terrariet

BYGNINGSVÆRKER & MINDESMÆRKER
Vor Frue Kirke i Assens

 

Omgivet af høje gamle bøgetræer, der bliver til skov mod syd og vest og stranden ud mod Torø Vig, kun 10 meter fra huset mod nord.

Stranden

På det nordlige Torø hvor Skovhytten ligger er strandene hvide og med lidt sten, muslingeskaller og tang. Der er strand lige ud for huset, hele vejen rundt om strandengen Vesterkær og på nordsiden af Gammelodde. På Vesterkær er der adgang langs stranden hele året. Selve engen er fredet for fuglene 1. marts-15. juni. Der er dog næsten ingen jordrugende fugle, da Torø er landfast med Fyn, er der både ræv, skovmår og husmår, samt besøg af mink, der tager æg og unger. På engen er der gravet vandhuller til strandtudse og grønbroget tudse. De kvækker fra midt april til hen i juni.

Langs strandene kan I fiske krabber, sandorm og rejer og andre smådyr. I kanalen mellem Torø og Fyn og i den lille havn kan I være heldige at få en krabbe i nettet.

Omkring kolonien

Bøg danner skov omkring kolonien mod syd og vest. Det er gamle træer med lidt underskov, hule træer og svampe. Her er gode muligheder for at finde smådyr i skjul i det rådne træ, i jorden eller i grenene. Floraen omkring Skovhytten favner bl.a. gul kløver, hvidkløver, agersnerle, hybenrose, bredbladet vejbred, burresnerre, brændenælde, brombær, perikon, skvalderkål og vild kørvel.

Ud mod vandet ved Gammelodde er der opsat to kasser til skalleslugere og en til ugle/tårnfalk. Hold øje med kasserne, der kan være unger, som I kan se forældrefuglene komme og fodre med mus, hvis det er tårnfalk eller ugle eller fisk hvis det er skalleslugeren.

Langs vandet mod Vesterkær vokser bøg, sølvpoppel og ahorn. Sølvpoplerne bliver meget store træer, som skygger underskoven og som vælter i vinterstormene, når de bliver gamle. En del store popler er fældet, for at give lys til opvækst i underskoven til glæde for småfugle, der nu får flere gode redepladser.

 Find sjove aktiviteter i naturen på kolonien