• Kolonien

Baunebjerg

Kolonien Baunebjerg ligger på en 51.000m2 stor naturgrund på Fanø, ca. 15 minutters gang fra centrum af Nordby, og ca. 20 minutters gang fra stranden ved Fanø Vesterhavsbad. Baunebjerg er opført af tyskerne under besættelsen som eksercerhus og garageanlæg til mandskabsvogne. Bygningerne, som bar præg af, at der hverken var taget hensyn til arkitektur eller tilpasning til landskabet, blev taget i brug som koloni i 1952. I 1987 gennemgik kolonien en totalrenovering, hvor det eneste, man bevarede af de oprindelige bygninger, var det ydre murværk.

Den store grund er oplagt til alle mulige former for udendørs sport og leg, men den helt store attraktion på Fanø er selvfølgelig havet og den fantastiske brede, hvide sandstrand. Prøv f.eks. en cykeltur eller en gåtur sydpå ad stranden til den idylliske by Sønderho, bl.a. med lille museum. Besøg også Nordby med skibsfartsmuseum, ravsliberi og mange smukke, gamle bindingsværkshuse, eller kig indenfor i et af de mange gallerier, som også findes på øen. Vil man tage helt til Esbjerg kan både fiskeauktionen, samt Sælariet, hvor man kan komme helt tæt på sælerne i de udendørs bassiner, anbefales.
Seneste nye tiltag er en gasgrill gratis stillet til rådighed ved et ophold på Baunebjerg.

Sengepladser: 56

Familieværelser: 8

Enkelt/dobbeltværelser: 8

Husdyr: Nej

Wifi: Ja

TV: Ja

Tilkøb af rengøring: Ja, kontakt vores tilsynsførende for information

Tilkøb af festservice: Ja, kontakt tilsynførende for mere information

Bordmål: 10 borde af B 80 cm x L 190 cm, 2 borde af B 80 cm x L 120 cm

Højstol: Ja

Tilkøb af mad samt tilberedning: Nej

Afstand til butik: 1500

Afstand til vand: 2000

Grill: Ja, gasgrill

Fodboldbane: Ja

Vollyball: Ja

Bordtennis/bordforbold: Ja

K: Køkken / A: Aktivitetsrum / S: Opholdsstue / D: Værelse med dobbeltseng / Senge pr. værelse er angivet med tal, fx (4)

TRANSPORT
Skolerejser
Bestilles online
DSB

Esbjerg – Nordby
Fanølinjen

TAXI
Esbjerg Taxi
Tlf: 7514 4500

BUS
Kollektiv Trafik – Bus
Fanø Kollektiv Trafik – Bus

INDKØB

Brugsen
Hovedgaden 87
6720 Nordby, Fanø
Tlf: 7516 2009

TILSYNSFØRENDE
Marta & Zbigniew K. Skoczypiec
Tlf.: 4298 9806

ADRESSE
Vesten Bavnen 22, Nordby
6720 Fanø

INFORMATIONER
Fanø Turistinformation
Langelinie 5
6720Fanø
Tlf: 7542 1500

Klik ind på linkene her på siden og få inspiration og ideer til spændende udflugtsmål og aktiviteter i nærheden af kolonien. Ligegyldigt om det skal handle om natur eller kultur – eller begge dele – er der en hel vifte af muligheder at vælge imellem.

NATUR
Vadehavet ved Fanø
Sæler på Fanø
Fanø Strand

BYER
Nordby, Sønderho
Esbjerg
Ribe

HISTORIE
Fanø historie og traditioner

MUSEER
Fanø Skibsfart, Hannes Hus, Fanø Museum, Fanø Kunstmuseum

Et lille stykke hede med lav tør bevoksning med mos og lav, hedelyng og skovfyr. De mange huller er tegn på en veletableret bestand af vilde kaniner. Der er ræv på Fanø, men ikke nok til at holde bestanden af kaniner nede.

Stranden

Stranden mod vest er en af Danmarks bredeste og hvideste strande. Det er en stor legeplads med plads til opdagelser og sjov. De store bølger skyller skaller og tang ind fra havet og tidevandet skifter med op til to meters forskel på lavvande og højvande. Klitterne langs stranden går dertil hvor højvandet slår op. Her kan I se stranden lidt fra oven og gå på opdagelse efter livet i det tørre sand. Stranden ved havnen mod øst er rolig og I kan opleve Vadehavet tæt på. Her er størst chance for at finde liv langs stranden og mere roligt at bade. Der er masser af muligheder på strandene – gå på opdagelse efter liv i vandet og på stranden, grav kanaler, byg slotte, lav flotte mønstre, leg med vinden, mærk bølgernes styrke, byg en drage.

Omkring kolonien

I kan være heldige at finde snudebiller, skarnbasser, skovmyrer og sommerfugle og I kan lave rosenvand eller kandiserede rosenblade af hybenroserne.

Bavnebjerg ligger op til et område med sommerhuse. Her kan I gå på tur og på opdagelse efter dyr, planter, træer og sammenligne det I finder med det I finder på koloniens grund. Nogle insekter er meget afhængige af en bestemt plante til deres æg. Derfor kan de være meget lokale. På den anden side af vejen forbi Vestre Kirkegård, ligger en lille løvskov. Skoven ejes af Fanø Kommune, så der er offentlig adgang til skoven hele døgnet. I skoven finder I også en naturlegeplads.

 Find sjove aktiviteter i naturen på kolonien