Alhage

Alhage ligger på en 13.000m2 stor grund på halvøen Ahl, ca. 4 km fra Ebeltoft. Grunden er en gave fra Ebeltoft Kommune til Københavns Lærerforening, som fik opført kolonien i 1928. Alhage er en af Lærerforeningens mest eftertragtede kolonier med sin centrale placering, næsten lige midt i Danmark.

Der er masser af muligheder for udendørsaktiviteter på koloniens store område, som ligger direkte ved både skov og strand, og Ebeltoft er et rigtig godt bud på en bytur med brostensbelagte gader og bindingsværksidyl. Udover det kendte rådhus med museum er både Fregatten Jylland, som ligger til kajs her ved Ebeltoft, og Glasmuseet med skiftende udstillinger af kendte glaskunstnere et besøg værd. Til længere ture vil de smukke “Mols Bjerge” være et oplagt mål, med mange dejlige vandreruter. På Kattegatcentret i Grenå kan man komme tæt på Kattegats dyreliv og blandt mange andre spændende aktiviteter f.eks. se spættede sæler i et stort udendørs anlæg.

Sengepladser: 60

Familieværelser: 12

Enkelt/dobbeltværelser: 7

Husdyr: Nej

Wifi: Ja

TV: Ja

Tilkøb af rengøring: Ja, kontakt vores tilsynsførende for information

Tilkøb af festservice: Ja, kontakt tilsynførende for mere information

Bordmål: 18 borde af B 80 cm x L 190 cm

Højstol: Ja

Tilkøb af mad samt tilberedning: Vi henvender til catering under praktisk information

Afstand til butik: 4000

Afstand til vand: 100

Bålsted: Ja

Grill: Nej

Fodboldbane: Ja

Vollyball: Ja

Bordtennis/bordforbold: Ja

K: Køkken / A: Aktivitetsrum / S: Opholdsstue / D: Værelse med dobbeltseng / Senge pr. værelse er angivet med tal, fx (4)

TRANSPORT
Skolerejser
Bestilles online
DSB

Mols-Linien
Odden-Ebeltoft
Tlf: 7010 1418
Molslinien

TAXI
Ebeltoft Taxi
Tlf: 8634 6000

INDKØB
Kvickly
Øster Allé 16
Tlf: 8634 1988

CATERING
Steen Kok
Tlf. 2145 6629

INFORMATIONER
Visitdjursland

TILSYNSFØRENDE
Bo Rasmussen
Tlf.: 4026 4680

ADRESSE
Egernstien 2 A
8400 Ebeltoft

Klik ind på linkene her på siden og få inspiration og ideer til spændende udflugtsmål og aktiviteter i nærheden af kolonien. Ligegyldigt om det skal handle om natur eller kultur – eller begge dele – er der en hel vifte af muligheder at vælge imellem.

NATUR
Djursland
Mols Bjerge
Helgenæs
Ree Park Safari

BYER
Ebeltoft
Århus

MUSEER
Fregatten Jylland
Glasmuseet i Ebeltoft
Det gamle Rådhus i Ebeltoft
Kattegatcentret – Grenå
Aros – Århus Kunstmuseum
Den Gamle By i Århus

BYGNINGSVÆRKER OG MINDESMÆRKER
Katholm Gods
Hyllested Kirke
Poskær Stenhus og runddysse
Århus Domkirke
Kalø Slotsruin

 

Skoven og stranden omslutter kolonien på den lille halvø. Her er så mange steder at gå på opdagelse og udforske. Det er bare med at komme afsted på tur, lige uden for døren.

Stranden

Stranden ved kolonien ligger i læ inden i Ebeltoft Vig. Her er lavt vand og masser af liv på bunden og der er nemt at komme til. Muslinger, rejer og krabber lever mellem stenene og tangen på det lave vand. Der er mange sten af forskellige arter og der vokser både blæretang, tarmrørhinde, sukkertang og fingertang, som kan plukkes og spises. Se på Vild Mad app eller hjemmeside, hvis I er i tvivl. Stranden er ikke bred på land, men lavvandet langt ud, hvor det er fint at gå på opdagelse.

Omkring kolonien

Langs grunden er der levende hegn af eg, røn, birk, hassel og hyld. På grunden er der også almindelige planter som hybenrose, mælkebøtte, rød tvetand, brændenælder og meget mere. Der vokser også liljekonvaller og den fredede orkidé ægbladet fliglæbe, som danner en stor bestand bag huset. De høje træer i skovkanten giver ly til flere arter af flagermus. Dværgflagermus, vandflagermus m.fl. er registreret på stedet. I kan se dem om aftenen, hvor de jager på det åbne stykke foran træerne. Måske kan I lokke dem tættere på, ved at kaste en hat eller tørklæde højt op over jer.

Skoven der ligger op til kolonien er offentlig. En stor del af skoven ligger som naturskov og – krat, og bliver ikke plejet. Her får døde træer lov at ligge til bænkebidere, biller, svampe og til hulerugende fugle som flagspætten. Der er mange fugle i skoven og omkring kolonien, fordi der er masser af gode redesteder og mange insekter. Der er hugorm i området, som kommer ud og soler sig på varme dage, for at få energi til at gå på jagt. Hugormen er vores eneste giftige slange og den hugger, hvis den bliver forstyrret. Lad den derfor ligge og iagttag den, hvis I skulle være heldige. I skoven er der flere myretuer af den store skovmyre.

 Find sjove aktiviteter i naturen på kolonien