Thorupstrand

Kolonien Thorupstrand ligger i Hanherred, ca. 13 km sydvest for Fjerritslev, på en stor klitgrund med direkte adgang til Vesterhavet. Huset er et tidligere badehotel bygget i 1938, men har fungeret som koloni siden 1949.

Den store grund giver muligheder for alle mulige former for udendørs lege og spil, men den helt store attraktion er selvfølgelig stranden og havet, og Thorup ophalerleje, hvor fiskerne hver dag kommer ind med deres kuttere med friskfanget fisk. Thorup Strand er en af Europas største kystlandingspladser med 18 kuttere på stranden, og direkte salg fra bådene, når de trækkes i land sidst på eftermiddagen. Thorup Strand, Lild Strand og Nr. Vorupør, og i mindre omfang Slettestrand, er de eneste steder på kysten, hvor der stadig bliver drevet erhvervsfiskeri med både fra åben strand.

Stranden ved Thorup, som er nordvendt, er ikke den brede, hvide sandstrand, som man tit forbinder med Vesterhavet. Til gengæld er her masser at gå i gang med, hvis man er geologiinteresseret, for kyststrækningen er fyldt med spændende sten. De omkringliggende plantager giver gode muligheder for både cykel- og spadsereture, og vil man lidt længere væk, er både Bulbjerg med Danmarks eneste fuglefjeld, samt Svinkløv oplagte udflugtsmål.

Sengepladser: 56

Familieværelser: 10

Enkelt/dobbeltværelser: 10

Husdyr: Nej

Wifi: Ja

TV: Ja

Tilkøb af rengøring: Ja, kontakt vores tilsynsførende for information

Tilkøb af festservice: Ja, kontakt tilsynførende for mere information

Bordmål: 8 borde af ca. B 80 cm x L 190 cm, 2 borde af ca. B 80 cm x L 120 cm

Tilkøb af mad samt tilberedning: Vi henvender til catering under praktisk information

Afstand til butik: 13300

Afstand til vand: 10

Bålsted: Ja

Grill: Ja, kulgrill

Fodboldbane: Ja

Bordtennis/bordforbold: Ja

K: Køkken / A: Aktivitetsrum / S: Opholdsstue / D: Værelse med dobbeltseng / Senge pr. værelse er angivet med tal, fx (4)

TRANSPORT
Skolerejser
Bestilles online
DSB

FÆRGE
Mols-Linien
Odden-Ebeltoft
Molslinien

TAXI
Fjerritslev
Tlf. 9821 1480

INDKØB
Min Købmand
thistedvej 465
9690 Fjerritslev
Tlf. nr. 2175 8315
Mail: 0506485@minkøbmand.dk

CATERING
Mogens Bislev
Tlf. 4045 0173

TURISTINFORMATION
Torvet 3
9492 Blokhus
Visitjammerbugten

TILSYNSFØRENDE
Sara Egelund
Tlf. 9822 5260/ 2987 5453

ADRESSE
Fyrrestien 13,
Thorupstrand
9690 Fjerritslev

Klik ind på linkene her på siden og få inspiration og ideer til spændende udflugtsmål og aktiviteter i nærheden af kolonien. Ligegyldigt om det skal handle om natur eller kultur – eller begge dele – er der en hel vifte af muligheder at vælge imellem.

 

NATUR
Vejlerne Naturcenter
Han herred Naturcenter
Røgegård Naturreservat
Bulbjerg
Svinkløv Klitplantage

BYER
Fjerritslev
Hanstholm
Skagen

MUSEER
Museumscenter Hanstholm
Limfjordsmuseet, Løgstør
Aggersborg
Skagen Odde Naturcenter
Skagens Museum
Michael og Anna Anchers Hus
Drachmanns Hus
Nordsøen Oceanarium

BYGNING & MINDESMÆRKER
Bejstrup Kirke
Fjerritslev Kirke
Vikingegravpladsen i Højstrup
Lyngmøllen i Grønnestrand

Kolonien stikker op i den karakteristiske klithede ved den brede Vesterhavsstrand. Landskabet er præget af vind og vejr, der former klitterne og kun lader helt lav bevoksning få fat. Her dominerer lyng, marehalm, hårdføre laver og græsser.

Stranden

Stranden her er bred, og faststampet af bølgerne. Den afgrænses ind mod klitheden af en klitrække godt forankret af marehalm. På stranden er der sten i mange størrelser, fra forskellige egne og forskellige sammensætninger af geologiske materialer.  Et hurtigt kig hen ad stranden afslører den gråstribede gnejs, granit med rødt og sort puslespilsmønster, store sorte flintesten i sjove former, gul flint, kridt, glinsende kvartsit, den smukke plettede rombeporfyr og flere andre typer af sten, alle runde og slebne af havet.

Omkring kolonien

I klithedens næringsfattige sandbund gror en nøjsom, lav bevoksning af marehalm, revling, lave havtorn, bregne, vejbred, flere arter af mos, rensdyrlav, brandbæger, røllike, tusindfryd, blåmunk, hedelyng, lave pilebuske mm.

Få hundrede meter inde i landet ligger Vester Thorup Plantage som er en skov med fyr, bøg og eg. Skoven er statsskov, så I må komme der både dag og nat. Og netop nat giver mulighed for at tage ud og høre natuglen og kigge efter flagermusene flyve mellem træerne og måske få et glimt af ræven – eller se dens spor i den lyse sommernat. Hvis I følger de røde pile fra legepladsen, kommer I en tur rundt i skoven.

Ved redningsstationen på stranden kan I se kutterne blive trukket i land om eftermiddagen på hverdage. Det er fiskerne der kommer ind fra dagens fangst. Måske kan I være heldige at se fiskene eller købe et par stykker til aftensmaden. Aftal evt. Dagen før at I gerne vil købe fisk, hvis de har. Lidt længere henne ad stranden finder I den ret flotte Kystudstillingen, der fortæller om fiskelejets historie og naturen. Formidlingshuset er etableret af Lokalforeningen i Thorup Strand.

 Find sjove aktiviteter i naturen på kolonien