• Kolonien

Sandsgård

Kolonien Sandsgård ligger i Vendsyssel ca. 35 km nordvest for Aalborg. Der er ca. 700 meter i sydlig retning fra Sandsgård til badebyen Blokhus. Området er et typisk vestjysk sommerhusområde, hvor der er mulighed for flere kulturelle seværdigheder i gåafstand. Vil man på længere udflugter, har Nordjylland et væld af spændende attraktioner at byde på.

Sandsgård er fra 1916, oprindelig opført som sommerbolig for en rigmandsfamilie. Dengang var der havudsigt fra huset, men det har sandflugt sat en effektiv stopper for, og i dag ligger huset med al sin charme gemt hyggeligt bag den yderste høje klit.

I Sandsgård, som passer så fint til sit navn, er man på tæt hold af en af Danmarks mest imponerende kyststrækninger. Man skal bare lige op over klitten, så ligger den brede, faste strand og det vældige Vesterhav for fødderne og indbyder til alle mulige aktiviteter med hav, strand, sand og blæst. Sandsgårds udenomsarealer består mest af natur, klit og sand. Der er mulighed for beachvolly, fodbold, cykel/MTB og andre udendørsaktiviteter på den brede strand.

Der er en gasgrill til rådighed

Sengepladser: 54

Familieværelser: 10

Enkelt/dobbeltværelser: 8

Husdyr: Nej

Wifi: Ja

TV: Ja

Tilkøb af rengøring: Ja, kontakt vores tilsynsførende for information

Tilkøb af festservice: Ja, kontakt tilsynførende for mere information

Bordmål: 3 borde af B 80 cm x L 180 cm, 8 borde af B 80 cm x L 120 cm, mulighed for flere borde kontakt tilsynsførende

Højstol: Ja

Weekendseng: Ja

Tilkøb af mad samt tilberedning: Ja, kontakt bookingen for flere informationer

Afstand til butik: 700

Afstand til vand: 10

Grill: Ja, gasgrill

Vollyball: Ja

Bordtennis/bordforbold: Ja

K: Køkken / A: Aktivitetsrum / S: Opholdsstue / D: Værelse med dobbeltseng / Senge pr. værelse er angivet med tal, fx (4)

TRANSPORT
Skolerejser
Bestilles online
DSB

Mols-linien
Odden-Ebeltoft
Tlf. 7010 1418
Molslinien

Nordjyllands Trafikselsskab
Kundeinfo: tlf. 9811 1111
Flextur fx. Aalborg-Blokhus tlf. 9934 1134

Hennings mini taxa lokal (6 pers)
Tlf. 5353 4474

Fjerritslev Busser(turistbus)
tlf. 9821 2327

Hjørring Turistfart
(op til 70 pers/dobbeltdækker)
tlf. 9892 8646

Terndrup Turistbusser
Tlf. 9833 5800

Oplader til el-bil findes ved busstationen Møllevej 1

INDKØB
Spar Hune/Blokhus
Stenmarksvej 3
9492 Blokhus
Tlf. 9820 9044
Mail: 2001030@spar.dk
Varer udbringes – bestil i god tid.

Spar
Torvet 1
9492 Blokhus
Varer kan indkøbes online hjemmefra, til afhentning eller til levering via klik & køb. Bestil her

INFORMATIONER
Turistbureau

Torvet 3
9492 Blokhus
Visitjammerbugten

TILSYNSFØRENDE
Birgit Mohr Levisen
Tlf.  2513 4214
kolonierneblokhus@gmail.com

ADRESSE
Klitvejen 97
9492 Blokhus

Klik ind på linkene her på siden og få inspiration og ideer til spændende udflugtsmål og aktiviteter i nærheden af kolonien. Ligegyldigt om det skal handle om natur eller kultur – eller begge dele – er der en hel vifte af muligheder at vælge imellem.

 

OPLEVELSER I NÆRHEDEN
Sol, sand og hav! Blokhus Strand med direkte adgang fra feriekolonien til det fantastiske Vesterhav, en af Nordeuropas bedste strande. Desuden klitplantagen med bl.a. MTB, vandrestier, bålplads og boldspil.

Blokhus Gateway Naturlegeplads
Fårup Sommerland
Haven i Hune, Anne Just
Blokhus Kulturhus med bl.a. Sand- og Træskulpturfestival
Blokhus Badeland
Blokhus Strand
Sauna Hytten
Center for papirkunst
Fun Art

NATUR
Råbjerg Mile
Rubjerg Knude Fyr
Store Vildmose Porten
Blokhus Ridecenter

BYER
Blokhus
Løkken
Lønstrup
Skagen
Hirtshals
Aalborg

MUSEER
Skagens Kunstmuseer
Skagen Odde Naturcenter
Nordsø Oceanarium Hirtshals
Kunsten Aalborg
Forsvarsmuseum Aalborg
Musikkens Hus Aalborg
Museumscenter Hanstholm
Hanherred Havbåde

TURISTBUREAU
Torvet 3
9492 Blokhus
Jammerbugten

ØVRIG INFO
Øvrig info kan indhentes hos den tilsynsførende på de to feriekolonier i Blokhus. Hør mere om lokale oplevelser i nærområdet og aktivitetsmuligheder i naturen, samt om det praktiske i forbindelse med ophold på feriekolonierne bl.a. bustransport, indkøbsmuligheder, varelevering, køkken, borddækning med festservice mv.

Sand, sand, sand, høje klitter, der omfavner kolonien. Turen igennem klitterne til den brede strand og wow-effekten af Vesterhavet, hver gang man stikker hovedet op over klitterne og ser det bruse.

Stranden

Stranden her er bred, og det er tydeligt at se, hvordan vandet bevæger sig over sandet, i løbet af døgnet. Her på Vestkysten er forskellen på lavvande og højvande den største i Danmark.  På stranden kan I se hvor langt bølgerne slår op og dækker den sparsomme bevoksning. På stranden vokser kun planter, der tåler salt. Bølgerne skyller skaller og andre ting op fra havet. Derfor ligger der tit skaller fra muslinger, blæksprutter, sømus, søstjerner, krabber eller skelettet fra en fisk eller fugl. Det fortæller noget om hvordan livet er på bunden længere ude i Vesterhavet. I kan også opleve tang af mange forskellige slags, der er skyllet op efter en god omgang blæst og rusk.

Omkring kolonien

Sandsgård er nærmest pakket ind i sand og klitter og marehalm. I kan måske få øje på cikader, svirrefluer og sommerfugle, der besøger marehalmen eller hybenroserne i området, på en solrig dag. I sandet bor små kampvogne, der trækker spor når de er oppe af deres huller efter mørkets frembrud. Skoven og klitheden omkring Blokhus giver mulighed for en tur i træernes skygge og en opdagelsestur ad skovens stier. Blokhus Gateway er en skov med faciliteter som legeplads og bålpads. Det er også en skov hvor der er adgang hele døgnet, vis I vil ud for at kigge efter ugle, ræv eller flagermus.

 Find sjove aktiviteter i naturen på kolonien