Klitstuen

Kolonien Klitstuen ligger i Vendsyssel ca. 35 km nordvest for Aalborg. Der er ca. 1 kilometer i sydlig retning fra Klitstuen til badebyen Blokhus. Området er et typisk vestjysk sommerhusområde med flere forskellige kulturelle seværdigheder lige i gåafstand.  Vil man på lidt længere udflugter til gengæld, har Nordjylland et væld af spændende attraktioner at byde på.

Klitstuen er fra 1916, oprindelig opført som sommerbolig for en rigmandsfamilie. Dengang var der havudsigt fra huset, men det har sandflugt sat en effektiv stopper for, så i dag ligger det dejlige hus hyggeligt gemt bag den yderste høje klit.

I Klitstuen, som passer så fint til sit navn, er man på tæt hold af en af Danmarks mest imponerende kyststrækninger. Man skal bare lige op over klitten, så ligger den brede, faste strand og det vældige Vesterhav for fødderne og indbyder til alle mulige aktiviteter med hav, strand, sand og blæst. Klitstuen er bygget op omkring en flisebelagt gårdsplads, som er velegnet til boldspil, men ellers er der rig mulighed for f.eks. beachvolly, fodbold, basketball, cykel/MTB og andre udendørsaktiviteter på den finde brede strand.

Der er en gasgrill til rådighed

Sengepladser: 55

Familieværelser: 9

Enkelt/dobbeltværelser: 8

Husdyr: Nej

Wifi: Ja

TV: Ja

Tilkøb af rengøring: Ja, kontakt vores tilsynsførende for information

Tilkøb af festservice: Ja, kontakt tilsynførende for mere information

Bordmål: 8 borde af B 80 cm x L 185 cm, 2 borde af B 80 cm x L 125 cm, mulighed for flere borde kontakt tilsynsførende

Højstol: Ja

Weekendseng: Ja

Tilkøb af mad samt tilberedning: Ja, kontakt bookingen for flere informationer

Afstand til butik: 1500

Afstand til vand: 10

Grill: Ja, gasgrill

Vollyball: Ja

Bordtennis/bordforbold: Ja

K: Køkken / A: Aktivitetsrum / S: Opholdsstue / D: Værelse med dobbeltseng / Senge pr. værelse er angivet med tal, fx (4)

TRANSPORT
Skolerejser
Bestilles online
DSB

Mols-linien
Odden-Ebeltoft
Tlf.  7010 1418
Molslinien

Nordjyllands Trafikselsskab
Kundeinfo: tlf. 9811 1111
Flextur fx. Aalborg-Blokhus tlf. 9934 1134

Hennings mini taxa lokal (6 pers)
Tlf. 5353 4474

Fjerritslev Busser(turistbus)
tlf. 9821 2327

Hjørring Turistfart
(op til 70 pers/dobbeltdækker)
tlf. 9892 8646

Terndrup Turistbusser
Tlf. 9833 5800

Oplader til el-bil findes ved busstationen Møllevej 1

INDKØB
Spar Hune/Blokhus
Stenmarksvej 3
9492 Blokhus
Tlf. 9820 9044
Mail: 2001030@spar.dk
Varer udbringes – bestil i god tid.

Spar
Torvet 1
9492 Blokhus
Varer kan indkøbes online hjemmefra, til afhentning eller til levering via klik & køb. Bestil her

INFORMATIONER
Tursitbureau

Torvet 3
9492 Blokhus
Visitjammerbugten

TILSYNSFØRENDE
Birgit Mohr Levisen
Tlf.  2513 4214
kolonierneblokhus@gmail.com

ADRESSE
Pirupshvarrevej 71a
9492 Blokhus

Klik ind på linkene her på siden og få inspiration og ideer til spændende udflugtsmål og aktiviteter i nærheden af kolonien. Ligegyldigt om det skal handle om natur eller kultur – eller begge dele – er der en hel vifte af muligheder at vælge imellem.

 

OPLEVELSER I NÆRHEDEN
Sol, sand og hav! Blokhus Strand med direkte adgang fra feriekolonien til det fantastiske Vesterhav, en af Nordeuropas bedste strande. Desuden klitplantagen med bl.a. MTB, vandrestier, bålplads og boldspil.

Blokhus Gateway Naturlegeplads
Fårup Sommerland
Haven i Hune, Anne Just
Blokhus Kulturhus med bl.a. Sand- og Træskulpturfestival
Blokhus Badeland
Blokhus Strand
Center for papirkunst
Sauna Hytten
Fun Art

NATUR
Råbjerg Mile
Rubjerg Knude Fyr
Store Vildmose Porten
Blokhus Ridecenter

BYER
Blokhus
Løkken
Lønstrup
Skagen
Hirtshals
Aalborg

MUSEER
Skagens Kunstmuseer
Skagen Odde Naturcenter
Nordsø Oceanarium Hirtshals
Kunsten Aalborg
Forsvarsmuseum Aalborg
Musikkens Hus Aalborg
Museumscenter Hanstholm
Hanherred Havbåde

TURISTBUREAU
Torvet 3
9492 Blokhus
Jammerbugten

ØVRIG INFO
Øvrig info kan indhentes hos den tilsynsførende på de to feriekolonier i Blokhus. Hør mere om lokale oplevelser i nærområdet og aktivitetsmuligheder i naturen, samt om det praktiske i forbindelse med ophold på feriekolonierne bl.a. bustransport, indkøbsmuligheder, varelevering, køkken, borddækning med festservice mv.

Her er sand og klitter så langt øjet rækker, et Vesterhav der skyller tusindvis af liter af vand ind over den faststampede strand hvert minut. Vand der tager eksotiske gaver med fra det dybe hav og lægger dem her på stranden, så vi kan få en oplevelse af en lille del af det, der er derude.

Stranden

Her er nogle af Danmarks bredeste strande afgrænset ind mod land af flere meter høje klitter. Inde bag klitterne ligger sommerhusene godt i læ. Men sådan var det ikke, da kolonien og flere andre blev bygget, der lå de i yderste række foran klitterne, men vinden flytter på sandet og klitterne flytter rundt. Det gør de stadig over tid. Marehalmen der gror i klitterne, holder en del på sandet. Den har lange rødder, der binder sandet og forhindrer det i at flyve. Med vinden slår bølgerne ind over stranden og på trods af bølgernes kraft, kan I være heldige at fange fladfisk og rejer i bølgerne. I kan også være heldige at finde gopler som den almindelige vandmand, rød brandmand og blå brandmand og måske andre gopler, der skyller op på stranden.

Omkring kolonien

Det ser livløst ud, alt det sand. Men kigger I godt efter, kan I finde spor efter smådyr i sandet. Måske finder I spor af bittesmå bæltekøretøjer i sandet, eller huller, der er skjulested for nogen. Er I tålmodige, kan det være der er en der kigger ud. Ved Blokhus ligger Blokhus Klitplantage, som er et stort område med både klithede og med skov med løv og fyrretræer. Ved Blokhus Gateway er der stier, bålpladser, naturlegeplads.

 Find sjove aktiviteter i naturen på kolonien