• Luftfoto

Sæbystrand

Kolonien Sæbystrand ligger i den nordlige udkant af Sæby, ca. 12 km syd for Frederikshavn. Huset er oprindelig opført som epidemihospital, men har været koloni siden 1934. Der er ca. 7 minutters gang fra kolonien til centrum, og kun ca. 200 meter til den mest pragtfulde badestrand, med hvide klitter og blåt badeflag. Sæby betyder byen ved havet, eller søbyen, og byen er indbegrebet af dansk købstadsidyl med livlig handelsgade og miljøer med gulkalkede huse, bindingsværk og stokroser. Her er kirke, egnsmuseum og glaspusteri, og den hyggelige fiskeri- og lystbådehavn byder både på fiskerestauranter og fiskeudsalg. Den nærliggende Sæbygård Skov er et oplagt mål for en frisk spadseretur.

Til Sæbystrands grund hører der en meget stor fodboldbane/græsbane, som kan bruges til alle mulige former for udendørs leg og spil, og der er også borde og bænke, så man kan sidde ude og spise, hvis vejret er til det. Koloniens beliggenhed tæt på både strand, natur og by gør Sæbystrand til en virkelig dejlig koloni. Har man lyst til at tage på lidt længere udflugter, har Nordjylland desuden et væld af spændende attraktioner.

Bemærkning: Om fredag indtil kl. 16:00, kan der være børn på koloniens udendørs arealer.

Sengepladser: 56

Familieværelser: 11

Enkelt/dobbeltværelser: 7

Husdyr: Nej

Wifi: Ja

TV: Ja

Tilkøb af rengøring: Ja, kontakt vores tilsynsførende for information

Tilkøb af festservice: Ja, kontakt tilsynførende for mere information

Bordmål: 8 borde af B 80 cm x L 180 cm, 1 bord af B 80 cm x L 120 cm

Tilkøb af mad samt tilberedning: Vi henvender til catering under praktisk information

Afstand til butik: 700

Afstand til vand: 200

Bålsted: Ja

Grill: Ja, 3 x kulgrill

Fodboldbane: Ja

Bordtennis/bordforbold: Ja

K: Køkken / A: Aktivitetsrum / S: Opholdsstue / D: Værelse med dobbeltseng / Senge pr. værelse er angivet med tal, fx (4)

TRANSPORT
Skolerejser
Bestilles online
DSB

FÆRGE
Mols-Linien
Odden-Ebeltoft
Molslinien

TAXI
Dybvad Taxi
Tlf. 9886 4214

CYKELUDLEJNING
Cykelgården

INDKØB
MENY
Stygge Krumpensvej 2
9300 Sæby
Tlf. 9846 1444
Leverer varer

CATERING
MENY
Tlf. 9846 1444

INFORMATIONER
Turisthus Nord
Algade 14
9300 Sæby
Visitsaeby

TILSYNSFØRENDE
Bente Christensen tlf: 2213 5646
Kurt Christensen tlf. 2022 0299

ADRESSE
Kolonien Sæbystrand
Frederikshavnsvej 20
9300 Sæby

Klik ind på linkene her på siden og få inspiration og ideer til spændende udflugtsmål og aktiviteter i nærheden af kolonien. Ligegyldigt om det skal handle om natur eller kultur – eller begge dele – er der en hel vifte af muligheder at vælge imellem.

 

NATUR
Voerså
Råbjerg Mile

BYER
Sæby
Frederikshavn
Skagen
Hirtshals

MUSEER
Kystmuseet Sæby
Herregårdsmuseet Sæbygård
Voergård Slot – Flauenskjold
Sæby glaspusteri

Skagen Odde Naturcenter
Skagens Museum
Michael og Anna Anchers Hus
Drachmanns Hus
Nordsøen Oceanarium

BYGNINGSVÆRKER & MINDESMÆRKER
Sæby Kirke
Frederikshavn Kirke

 

200 meter til stranden og 500 til skoven og Sæby Å, der løber igennem byen. Her er der forskellige naturtyper at gå på opdagelse i tæt på kolonien.

Stranden

Sæbystrand er sandstrand med få sten. Til gengæld er der mange skaller fra forskellige muslinger og snegle. 9 forskellige i alt – så der kan gå sport i at finde så mange forskellige. Pelikanfod er en ret almindelig snegl her. Høfder af store sten er bygget vinkelret på kysten, for at sikre kysten mod at forvitre i hård blæst. På stenene kan I finde tusindvis af rurer, der sidder fast på stenene og fisker efter plankton i vandet med deres fod. Her vokser også både blæretang og tarmrørhinde, der begge er spiselige arter af tang.

Omkring kolonien

Grundens store plæne til boldspil omkranses af et levende hegn med blandede løvtræer med lidt store og små graner. Hegnet er 10-20 meter bredt, så det kan opleves som en lille skov, hvis man ikke er så stor. Mod stranden er et hegn med fyrretræer, der er gode at klatre i og giver en dejlig masse kogler til egern og fugle og til at undersøge eller lave kreative ting med. Sæbygård Skov ligger 500 meter fra kolonien og kan ses derfra. Skoven har dybe slugter der enden i Sæby Å, som snor sig igennem skoven. Skoven har siden 1800-tallet været udflugtssted for byens borgere og turister. Kan I finde Gedebjerget, får I en udsigt over stranden, byen og skoven, fra bakkens 85 meter over havet. I skoven findes almindelige fugle som mejser, finker, gransanger, spætmejse og ringdue. Derudover er skovsanger ynglefugl her og langs åen yngler også den gule bjergvipstjert og den knaldblå isfugl.

 Find sjove aktiviteter i naturen på kolonien