Egilsholm

Kolonien Egilsholm ligger i udkanten af en mindre fyrreplantage på en 105.128 m2 vidunderlig strandgrund med klitter og marehalm, direkte ud til en pragtfuld børnevenlig strand, ca. 7 km vest for Dueodde.

Egilsholm er opført som koloni helt tilbage i 1917, og både grund og bygninger er en gave fra en bornholmer, direktør Stanley Beldring, der under 1.verdenskrigs gullaschtider havde tjent en millionformue. Gaven skulle bruges til “feriebrug for trængende københavnske børn”. Huset er tegnet af en anerkendt arkitekt, som bl.a. er kendt for at have opført en lang række sommervillaer langs Nordsjællands kyst. Alligevel blev hele bygningen præget af Beldrings personlige smag.

Grunden og omgivelserne lægger op til alle mulige former for udfoldelse – lejrbål, badning, orienteringsløb, boldspil osv. De nærmeste naboer er sommerhuse, og udenfor højsæsonen er der langt til ishuse og døgnkiosker. Vil man på længere udflugter rummer Bornholm et utal af muligheder med idylliske købstæder, særegen natur, berømte kirker og spændende museer.

Sengepladser: 56

Familieværelser: 8

Enkelt/dobbeltværelser: 8

Husdyr: Nej

Wifi: Ja

TV: Ja

Tilkøb af rengøring: Ja, kontakt vores tilsynsførende for information

Tilkøb af festservice: Nej

Bordmål: 1 stort rundt bord (se galleri), 4 borde af ca. B 80 cm x L 150 cm

Højstol: Ja

Tilkøb af mad samt tilberedning: Vi henvender til catering under praktisk information

Afstand til butik: 4300

Afstand til vand: 10

Grill: Ja, kulgrill

Fodboldbane: Ja

Bordtennis/bordforbold: Ja

K: Køkken / A: Aktivitetsrum / S: Opholdsstue / D: Værelse med dobbeltseng / Senge pr. værelse er angivet med tal, fx (4)

TRANSPORT
Skolerejser
Bestilles online
DSB

Bus/turistbus
Batbusser
Tlf.5695 2121
Bat Busser

Aakirkeby Turist og selskabskørsel
Tlf. 5697 4040
Aakirkeby turistfart

FÆRGE
Bornholmstrafikken
Tlf: 5695 1866
Bornholmstrafikken

CYKELUDLEJNING
Boss Cykler
Kannikegårdsvej 10
3730 Nexø
Tlf: 5649 4474
Boss cykler

Aakirkeby Cykler
Tlf. 5697 0047
Aakirkeby cykler

TAXI
Dantaxi Bornholm
Tlf. 4848 4848

INDKØB
Dagli´Brugsen Pedersker
Hovedgaden 58
Pedersker
3720 Aakirkeby
Tlf: 5697 8013

Netto Aakirkeby
Vesterbro 11
3720 Aakirkeby
Tlf. 8778 7811

Netto Nexø
Søbækken 2-4
3730 Nexø

Netbutik: Coop.dk

INFORMATIONER
Bornholms Velkomstcenter
Nordre Kystvej 3
3700 Rønne
Tlf: 5695 9500
Bornholminfo
Bornholmerguiden

BRYLLUPS/FEST INFORMATION
Eksklusiv service til fester
A Table Story

TILSYNSFØRENDE
Frank Pedersen
Tlf: 2127 5620

ADRESSE
Egilsholm
Baunevej 12, Pedersker
3720 Åkirkeby

AKUT
1813

Skadestue
Ullasvej 8
3700 Rønne
Tlf. 3867 0000

LÆGEHUS
Lægehuset Aakirkeby
Rosenvej 1
3720 Aakirkeby
Tlf. 5693 3100
Aakirkeby lægerne

Nexø apotek
Tlf. 5649 2019

Rønne apotek
Tlf. 5695 0130

Klik ind på linkene her på siden og få inspiration og ideer til spændende udflugtsmål og aktiviteter i nærheden af kolonien. Ligegyldigt om det skal handle om natur eller kultur – eller begge dele – er der en hel vifte af muligheder at vælge imellem.

Historien om Egilsholm, læs mere her

NATUR
Generelt om Bornholm
Paradisbakkerne
Helligdomsklipperne

BYER
Nexø
Gudhjem
Sandvig
Rønne
Svaneke
Årsdale

MUSEER
Bornholms Kunstmuseum
Bornholms Museum
Oplevelsescentret Natur Bornholm
Bornholms Middelaldercenter

BYGNINGSVÆRKER
Dueodde Fyr
Peders Kirke, Pedersker
Nylars Kirke
Hammershus

Egilsholm er omgivet af fyrreskov, med gemmesteder til et væld af smådyr og føde til masser af mejser. Går du ad den snoede sti igennem skoven ender du ved den hvide sandstrand, hvor skaller og tang skyller op på blæsende dage.

Stranden

Stranden er hvid. Der er stort set ikke sten på stranden, men flere forskellige arter af tang og muslingeskaller, skyller i land her. Blæretangen vokser på sten hist og pist. Tag og smag på de yderste, friske skud. Tang er en kilde til proteiner, vitaminer og mineraler og kan spises både frisk og kogt. Den stride og hårdføre græs, marehalm, vokser på klitterne og holder på sandet, så det ikke blæser væk. Den kan ikke spises og er fredet, fordi den forhindrer sandet i at flyve. Mange insekter, som f.eks. cikader, suger nektar fra marehalmens blomster.

Omkring kolonien

Fyrretræerne, er de mest dominerende træer omkring Egilsholm, men du finder også birk, eg, kirsebær, hunderose, hyben, caprifolie, pil, kristtjørn og 3 store gamle enebærbuske. I underskovens frodigere miljø, vokser mos og bregner, der giver gemmesteder og føde til smådyr og på det åbne areal ved indkørslen og fodboldbanen – er der et område med hedelyng og græs, der får lov at vokse vildt til glæde for sommerfugle, svirrefluer og andre af de 6-benede smådyr.

Lyt efter mejsernes snak, deres territoriemarkering og deres småskænderier, når en rival kommer for tæt på. Den største mejse er musvitten, den er opkaldt efter dens sang – den synger nemlig “mus-vit, mus-vit, mu-svit”. Fuglekongerne er også i trætoppene. De plukker edderkopper fra barken og er Danmarks mindste fugl. Dens sang lyder som små klokker der ringer.

 Find sjove aktiviteter i naturen på kolonien