• Luftfoto

Nørrevang

Kolonien Nørrevang er placeret i den del af Rørvigområdet, der hedder Nørrevangen, ca. 3 km fra Rørvig by og havn. Rørvig er et af de første områder, der blev “opdaget” af københavnske sommergæster, og er i dag et område præget af ældre sommerhusbebyggelse. I sæsonen summer byen af liv, og ved lystbådehavnen er der både fiskeudsalg og fiskerestaurant. Den gamle del af Rørvig har smukke, gamle bindingsværkshuse, småsprossede vinduer og idylliske haver.

Kolonien, som Lærerforeningen købte i 1941, ligger på en ca. 104.000 m2 stor grund, fælles med Eriksminde. Hele grunden er fredet, men det er Københavns Lærerforening, der ejer arealet. Nørrevang, som oprindelig er et gammelt husmandssted, ligger lige ned til vandet.

Arealet er bevokset med gyvel, lyng, vilde roser og krat, og er oplagt til alle mulige slags udendørs aktiviteter, orienteringsløb, natløb osv. Bag ved huset er der desuden en stor fodboldbane med mål. Stranden er lige uden for døren og indbyder til masser af aktiviteter med vand, sand, fisk, skaller, opskyl osv. Stranden kan være ret stenet, så hvis man vil bade, er det en god ide at gå lidt mod nord ud mod Korshage. Her kan man indimellem finde fine små pletter med sandbund.

Sengepladser: 53

Familieværelser: 10

Enkelt/dobbeltværelser: 8

Husdyr: Nej

Wifi: Ja

TV: Ja

Tilkøb af rengøring: Ja, kontakt vores tilsynsførende for information

Tilkøb af festservice: Ja, kontakt tilsynførende for mere information

Bordmål: 8 borde af B 80 cm x L 190 cm

Højstol: Ja

Tilkøb af mad samt tilberedning: Vi henvender til catering under praktisk information

Afstand til butik: 3000

Afstand til vand: 500

Grill: Nej

Fodboldbane: Ja

Bordtennis/bordforbold: Ja

K: Køkken / A: Aktivitetsrum / S: Opholdsstue / D: Værelse med dobbeltseng / Senge pr. værelse er angivet med tal, fx (4)

TRANSPORT
Skolerejser
Bestilles online
DSB

De grønne Busser
Søren tlf. 5458 4740
Mail: jensen@de-gronne-busser.dk

TAXI
Tlf. 5991 1243

FÆRGE
Hundested – Rørvig
Hundested tlf. 4793 7150
Hundested/Rørvig

INFORMATIONER
Turistbureau
Holtets Plads 1
4500 Nykøbing Sjælland
Tlf.: 5991 0888
Visitodsherred

INDKØB
Spar
Smedestræde 9
4581 Rørvig
Tlf. 5991 8011
Mail:0376061@spar.dk

CATERING
Restaurant Anneberg
Tlf. 5991 3517

APOTEK
Apotek
Smedestræde 9
4581 Rørvig
Tlf. 5991 8011

TILSYNSFØRENDE
Jasper Alring
Tlf. 2022 3517

ADRESSE
Eriksmindevej 25
4581 Rørvig

CYKELUDLEJNING
Smedestræde 7
4581 Rørvig
Tlf. 5993 7993 / 3051 1308

JUKEBOKS UDLEJNING
OBM-Elektronik
Tlf. 5930 2694

NATURSKOLE
Anneberg, Egebjergvej 162
4500 Nykøbing Sjælland
Tlf: 59930217

Klik ind på linkene her på siden og få inspiration og ideer til spændende udflugtsmål og aktiviteter i nærheden af kolonien. Ligegyldigt om det skal handle om natur eller kultur – eller begge dele – er der en hel vifte af muligheder at vælge imellem.

 

NATUR
Rørvig Sandflugtplantage
Korshage
Højsandet
Isefjordsstien

BYER
Rørvig
Nykøbing Sjælland
Frederiksværk

MUSEER
Odsherreds Kulturhistoriske Museum
Frederiksværk Bymuseum og Krudtværksmuseet

BYGNINGER OG MINDESMÆRKER
Rørvig kirke
Højby kirke
Odden kirke
Kalkmalerier
Mindesten for slaget ved Sjællands Odde 

 

Nørrevang er omgivet af store ege- og fyrretræer og afskærmet mod kysten af terrænets lette kupering og lave krat. Der er 100 meter til vandet hvor I kigger ud over Isefjordens udmunding til Kattegat.

Stranden

Her er der sandstrand med små og mellemstore sten i vandet og lidt større sten oppe på stranden. På sten i vandet vokser savtang. I kan plukke de yderste friske skud og smage på dem. Tang er kilde til proteiner, mineraler og masser af vitaminer og kan spises frisk eller lige koges et par minutter. På stranden finder I også opskyllet ålegræs og andre arter af tang, hvor tanglopper og andre småkravl finder ly og føde.

Marehalmen holder på sandet på klitterne. Den er faktisk fredet, fordi den er så god til at holde på sandet, så det ikke blæser rundt og skaber sandflugt. Cikader og andre insekter suger nektar fra marehalmens blomster om sommeren. Langs stranden mod nord, er der ca. 1 km langs til spidsen af Korshage. Her kan I kigge ud over Kattegat og besøge et spektakulært lyngområde.

Omkring kolonien

Ud over store ege og fyrretræer, der omkranser huset er den ret åben og med sparsom flora, der holder af næringsfattig jordbund. Sandet danner bund helt op til dørtrinnet. Her hvor der ikke gror træer, der kan smide blade som omsættes til muld, er der sand. I sandet kan I på varme dage finde zebraedderkopper, grønne sandspringere og andre varmeelskende småkravl. Kig efter små runde huller i sandet og se om der kommer en lille jæger op på jagt efter bytte.

I skoven finder I både mindre og gamle ege. De yngre ege er måske afkom af de gamle ege ved huset. Skoven er faktisk mere et krat og her vokser ud over egene, masser af hassel, ahorn, hyld, brombær, pil, kvalkved, hvidtjørn, hindbær og tagrør.

 Find sjove aktiviteter i naturen på kolonien