• Luftfoto

Eriksminde

Kolonien Eriksminde er placeret i den del af Rørvigområdet, der hedder Nørrevangen, ca. 3 km fra Rørvig by og havn. Rørvig er et af de første områder, der blev “opdaget” af københavnske sommergæster, og er i dag et område præget af ældre sommerhusbebyggelse. I sæsonen summer byen af liv, og ved lystbådehavnen er der både fiskeudsalg og fiskerestaurant. Den gamle del af Rørvig har smukke, gamle bindingsværkshuse, småsprossede vinduer og idylliske haver. Kolonien ligger på en ca. 104.000 m2 stor grund, fælles med Nørrevang. Hele grunden er fredet, men det er Københavns Lærerforening, der ejer arealet.

Eriksminde har fået sit navn efter drengen Erik, der i 1918 i en ung alder døde af blindtarmsbetændelse. I Rørvig og omegn går historien imidlertid, at Erik druknede i den nærliggende Dybe Sø. Huset var oprindelig sommerhus for Eriks familie. Da Erik døde, fik hans far den ide at forære brugsretten over sin sommerbolig “til gavn og glæde for andre drenge, hvis forældre ikke havde råd til at holde landsted.” Drengene kom fra Eriks gamle skole i København. Senere blev Eriksminde købt billigt af Københavns Lærerforening. Der hænger et portræt af Erik i spisesalen. Eriksminde ligger i skovbrynet op til en lille skov, ca. 5 min. gang fra vandet og kolonien Nørrevang. Foran huset er der et stort åbent område med fodboldmål. Arealet er meget velegnet til alle mulige former for leg og spil.

Sengepladser: 54

Familieværelser: 10

Enkelt/dobbeltværelser: 8

Husdyr: Nej

Wifi: Ja

TV: Ja

Tilkøb af rengøring: Ja, kontakt vores tilsynsførende for information

Tilkøb af festservice: Ja, kontakt tilsynførende for mere information

Bordmål: 9 borde af B 80 cm x L 190 cm

Højstol: Ja

Tilkøb af mad samt tilberedning: Vi henvender til catering under praktisk information

Afstand til butik: 3000

Afstand til vand: 500

Grill: Nej

Fodboldbane: Ja

Bordtennis/bordforbold: Ja

K: Køkken / A: Aktivitetsrum / S: Opholdsstue / D: Værelse med dobbeltseng / Senge pr. værelse er angivet med tal, fx (4)

TRANSPORT
Skolerejser
Bestilles online
DSB

De grønne Busser
Søren tlf. 5485 4740
Email: jensen@de-gronne-busser.dk

TAXI
Tlf. 5991 1243

FÆRGE
Hundested – Rørvig
Hundested tlf. 4793 7150
Hundested/Rørvig

INFORMATIONER
Turistbureau
Holtets Plads 1
4500 Nykøbing Sjælland
Tlf.: 5991 0888
Visitodsherred

INDKØB
Spar
Smedestræde 9
4581 Rørvig
Tlf. 5991 8011
Email:0376061@spar.dk

CATERING
Restaurant Anneberg
Tlf. 5991 3517

APOTEK
Apotek
Smedestræde 9
4581 Rørvig
Tlf: 5991 8011

TILSYNSFØRENDE
Jasper Alring
Tlf. 2022 3517

ADRESSE
Eriksmindevej 15
4581 Rørvig

CYKELUDLEJNING
Smedestræde 7
4581 Rørvig
Tlf. 5993 7993/ 3051 1308

JUKEBOKS UDLEJNING
OBM-Elektronik
Tlf. 5930 2694

NATURSKOLE
Anneberg, Egebjergvej 162
4500 Nykøbing Sjælland
Tlf: 5993 0217

Klik ind på linkene her på siden og få inspiration og ideer til spændende udflugtsmål og aktiviteter i nærheden af kolonien. Ligegyldigt om det skal handle om natur eller kultur – eller begge dele – er der en hel vifte af muligheder at vælge imellem.

 

NATUR
Rørvig Sandflugtsplantage
Korshage
Højsandet
Isefjordsstien

BYER
Rørvig
Nykøbing Sjælland
Frederiksværk

MUSEER
Odsherreds Kulturhistoriske Museum
Frederiksværk Bymuseum og Krudtværksmuseet

BYGNINGER OG MINDESMÆRKER
Rørvig Kirke
Højby Kirke
Odden Kirke
Kalkmalerier
Mindestene for slaget ved Sjællands Odde

 

Eriksminde har adgang til skovsump med smalle stier og gemmesteder for fugle og børn. Kan I finde stien gennem skoven, kommer I til nabokolonien Nørrevang og igennem den, til stranden. Kigger I ud over vandet, ser I det vand der forbinder Kattegat mod nord med Isefjorden mod syd.

Stranden

Sandstrand med små og mellemstore sten i vandet og lidt større sten oppe på stranden. På sten i vandet vokser savtang. Pluk de yderste friske skud og smag på dem. Tang er kilde til proteiner, mineraler og masser af vitaminer og kan spises frisk eller lige koges et par minutter. På stranden finder I også opskyllet ålegræs og andre arter af tang, hvor tanglopper og andre småkravl finder ly og føde.

Marehalmen holder på sandet på klitterne. Den er faktisk fredet, fordi den er så god til at holde på sandet, så det ikke blæser rundt og skaber sandflugt. Cikader og andre insekter suger nektar fra marehalmens blomster om sommeren. Langs stranden mod nord, er der ca. 1 km til spidsen af Korshage. Her kan I kigge ud over Kattegat og besøge et spektakulært lyngområde.

Omkring kolonien

På grunden vokser 5-10 store gamle egetræer. Egetræer er vært for helt op til 1000 forskellige arter. Det er arter, der lever på og af træet. Det er hundredvis af forskellige insekter, det er svampe og så er det pattedyr og fugle, der lever af og på gamle egetræer. Det er egern, spætter, mejser, flagermus og mange flere. I skumringen kan I se flagermusene jage natsværmere omkring træerne eller over de åbne områder. I skoven finder I mindre egetræer, der måske er afkom af de gamle ege ved huset. Skoven er faktisk mere et krat og her vokser ud over egene, masser af hassel, ahorn, hyld, brombær, pil, kvalkved, hvidtjørn, hindbær og tagrør.

 Find sjove aktiviteter i naturen på kolonien