• Kolonien

Nora Mortensens Minde

Nora Mortensens Minde ligger i Asserbo, ca. 70 km nordvest for København. Området er et typisk nordsjællandsk sommerhusområde uden de helt store kulturelle seværdigheder lige i gåafstand. Til gengæld er her masser af plantage, klitter, strand og hav.

Fra Nora Mortensens Minde er der ca. 2 km i vestlig retning til badebyen Liseleje, og ca. 5 km til badebyen Tisvildeleje i østlig retning. Der er omkring et kvarters gang til vandet gennem plantagen. Nora Mortensens Minde blev opført i 1911 af en forening af samme navn. Foreningen var blevet oprettet til minde om Nora Mortensen, en københavnsk kommunelærerinde, som havde gjort et stort arbejde for at skaffe bl.a. tøj til fattige Vesterbrobørn. Foreningen havde rejst pengene til byggeriet gennem forskellige indsamlinger.

Kolonien er placeret på en stor naturgrund i udkanten af Liseleje Plantage, med det militære område Melby Overdrev til den anden side. Grunden giver masser af muligheder for boldspil og andre udendørs aktiviteter, og i plantagen, der går ned til en af de bedste badestrande i hele Nordsjælland, kan man gå mange dejlige ture. Desuden giver plantagens gamle, krogede træer og tætte underskov også mange muligheder for orienteringsløb, klatring, hulelege osv.

Sengepladser: 70

Familieværelser: 6

Enkelt/dobbeltværelser: 10

Husdyr: Nej

Wifi: Ja

TV: Ja

Tilkøb af rengøring: Ja, kontakt vores tilsynsførende for information

Tilkøb af festservice: Nej

Bordmål: 10 borde af B 90 cm x L 190 cm, 4 borde af B 80 cm x L 180 cm

Højstol: Ja

Tilkøb af mad samt tilberedning: Nej

Afstand til butik: 74

Afstand til vand: 1500

Bålsted: Ja

Grill: Nej

Fodboldbane: Ja

Vollyball: Ja

Bordtennis/bordforbold: Ja

K: Køkken / A: Aktivitetsrum / S: Opholdsstue / D: Værelse med dobbeltseng / Senge pr. værelse er angivet med tal, fx (4)

TRANSPORT
Skolerejser
Bestilles online
DSB

Adrians Turistfart A/S
Industrihaven 10-12
3300 Frederiksværk
Tlf. 4772 1197

TAXI
Dantaxi
Tlf.: 4848 4848

INFORMATIONER
Halsnæs Turistinfo
Havnegade 20
3390 Hundested
Tlf.: 4921 1333/ 4793 7788
Visit Halsnæs

INDKØB
Spar
Ellevej 34
3300 Frederiksværk
Tlf. 4772 1842
Slagter afd.tlf.: 4772 5042

Coop 365, Asserbo
Nyvej 21
3360 Frederiksværk
Tlf. 4386 4386
Gå afstand fra kolonien

Min Købmand
Liselejevej 117
3360 Liseleje
Tlf. 4774 7224
Mail: 1475458@minkobmand.dk
Mulighed for levering

APOTEK
Nørregade 4
3300 Frederiksværk
Tlf. 4772 0007

TILSYNSFØRENDE
Pia og Flemming Christiansen
Pia tlf. 41193586 – Flemming 27856059
Mail: norasminde@gmail.com

ADRESSE
Nora Mortensens Minde
Norasvej 13
3360 Liseleje

Klik ind på linkene her på siden og få inspiration og ideer til spændende udflugtsmål og aktiviteter i nærheden af kolonien. Ligegyldigt om det skal handle om natur eller kultur – eller begge dele – er der en hel vifte af muligheder at vælge imellem.

 

NATUR
Tisvilde Hegn
Vandreture ved Frederiksværk

BYER
Frederiksværk
Helsingør

MUSEER
Frederiksværk Bymuseum og Krudtværksmuseet
Knud Rasmussens Museum
Helsingør Bymuseum

BYGNINGER OG MINDESMÆRKER
Frederiksborg Slot
Fredensborg Slot
Kronborg Slot

Nora Mortensens Minde ligger på en stor grund, der nærmest smelter sammen med fyrreskoven, som indbyder til opdagelse og leg i underskoven. Turen gennem skoven fører jer igennem Troldeskoven til Liseleje Strand, med hvidt sand, så langt øjet række.

Omkring kolonien

Kolonien ligger på en stor naturgrund, som strækker sig ind i skoven. Skellet til skoven er usynligt og det giver en oplevelse af at det hele fortsætter uendeligt. I skoven er der masser af dødt ved, gamle træer og områder med tæt underskoven, der gør det spændende at gå på opdagelse, lege og bygge huler. Træerne er også hjemsted for både mange almindelige og flere arter af sjældne biller, træbukke og et par sjældne edderkopper. Skoven er en del af Tisvilde Hegn, der hovedsageligt består af skovfyr og er plantet imod sandflugt i midten af 1800-tallet.

På grunden er der mere spredte træer; primært skovfyr, østrigsk fyr og eg, derudover kirsebær, ahorn, rødgran, birk og mirabel. En del buske vokser op hist og her bl.a. store områder med hybenroser, og mere spredt gyvel, brombær og den velduftende kaprifolie. Flere steder på den tørre sandbund vokser hedelyng. Kig efter sortspætten, lille flagspætte og stor flagspætte, som alle er registreret i området.

Der er omkring 1,5 km til stranden ad stierne hvis i går den mest direkte vej gennem skoven. Der er mange stier og veje i skoven, så der er gode muligheder for at tage en omvej og forlænge skovturen. Find det gode klatretræ, find spættens huller, den store myretue, det væltede træ, den stor stub og alle de andre steder skoven gemmer på.

 Find sjove aktiviteter i naturen på kolonien