Thorøgård

Thorøgård ligger på Thorø, som er på 600.000 m2. Oprindelig var Thorø en ø, ca. 5 km sydøst for Assens, men ændrede strømforhold og havaflejringer har gjort Thorø landfast med Fyn, og i dag er der adgang til “øen” via en sandtange fra landsbyen Thorøhuse. Kolonierne råder over transportmidler, som kan hente varer og bagage i Thorøhuse, mens gæster må spadsere over. Københavns Lærerforening købte Thorø i 1930 af dødsboet efter direktør Harald Plum, der havde erhvervet øen til sommersted for sig selv. Plum havde opbygget Det Transatlantiske Kompagni, men i 1923 brød firmaet sammen med en kæmpegæld, der var en af de vigtigste årsager til Landmandsbankens krak. Efter fallitten skød Plum sig på Thorø.

Den nuværende Thorøgård er fra 1884. Den oprindelige gård fra 1822 nedbrændte i 1982. I en lang årrække blev Thorøgård brugt som helårskoloni for københavnske børn, der trængte til et pusterum fra hverdagen i storbyen. Med sine skove, strande, enge og marker udgør Thorø, “børnenes ø”, et fantastisk område med et væld af aktivitetsmuligheder.

Det er muligt, at leje Thorøgaard samt lejligheden i hele november og december måned 2024. Ønsker man at leje kolonien eller lejligheden skal det ske senest d. 31. oktober.
Thorøgaard blev renoverede i 2020 og den nyrenoverede bygning har nu 15 stk. 2 – 6 pers. værelser med i alt 52 sengepladser. Ønskes ekstra sengepladser kan den ny renoverede Thorøgaard lejlighed tilkøbes for kr. 2.200 fra fredag – søndag. Lejligheden består af 8 sengepladser, eget køkkenalrum, opholdsstuen med sofagruppe og tv.
Ønskes denne fantastiske lejlighed i tilknytning til en hverdags udlejning, koster den kr. 1200 pr. overnatning (min. 2 overnatninger). Dog kan lejligheden være udlejet til medlemmer af KLF.

Thorø:
Ingen persontransport på anhænger eller trailer
Ingen kørsel – ingen personkørsel – ingen husdyr
Ingen luftgevær og bueskydning
1 – 2 km gang til kolonierne

Sengepladser: 52

Familieværelser: 15

Husdyr: Nej

Wifi: Ja

TV: Ja

Tilkøb af rengøring: Ja, kontakt vores tilsynsførende for information

Tilkøb af festservice: Nej

Bordmål: 10 borde af B 80 cm x L 180 cm

Højstol: Ja

Tilkøb af mad samt tilberedning: Ja, kontakt bookingen for flere informationer

Afstand til butik: 4000

Afstand til vand: 10

Bålsted: Ja

Grill: Ja, kulgrill

Fodboldbane: Ja

Vollyball: Ja

Bordtennis/bordforbold: Ja

K: Køkken / A: Aktivitetsrum / S: Opholdsstue / D: Værelse med dobbeltseng / Senge pr. værelse er angivet med tal, fx (4)

TRANSPORT
Skolerejser
Bestilles online
DSB

TAXI
Assens
Tlf. 6550 50 50

INDKØB
Super Brugsen
Søndre Ringvej 19
5610 Assens
Tlf. 6443 1300
Mulighed for levering

CATERING
Carsten Larsen
Tlf. 6091 1941

INFORMATIONER
Turistbureau
Tobaksgaarden 7,
5610 Assens
Tlf. 2337 8466
Visitassens

TILSYNSFØRENDE
Jeppe Jørgensen & Carsten Larsen
Tlf. 2145 3795

ADRESSE
Thorø, 5610 Assens

Klik ind på linkene her på siden og få inspiration og ideer til spændende udflugtsmål og aktiviteter i nærheden af kolonien. Ligegyldigt om det skal handle om natur eller kultur – eller begge dele – er der en hel vifte af muligheder at vælge imellem.

 

NATUR
Gå rute på Thorø
Brænde Ådal – Naturområde
Vissenbjerg Bakke

BYER
Assens
Odense

MUSEER
Museum Vestfyn
Strøjer Samlingen
Skoda Museum
Assens Miniby
Terrariet

BYGNINGSVÆRKER & MINDESMÆRKER
Vor Frue Kirke i Assens

Der er 50 meter til stranden ud mod Lillebælt. På stranden er der mange sten i forskellige former og størrelser. Ude i vandet er der sandbund, men tang i vandkanten.

Stranden

Mellem stenene på stranden ved Torøgård, vokser de spiselige strandplanter: strandarve, strandmalurt, strandkarse, strandkål. Kig i Vild Mads app eller hjemmeside og se hvordan I kan bruge dem i maden. I kan også smage på de friske blade af alle planterne på stedet.

På sten i vandet kan I også finde blæretang, som I kan plukke de yderste blade af og spise. Der er også andre tangarter ved stranden, som alle kan spises, når de er friske. I kan måske fange rejer, krabber eller muslinger fra stranden. Fra stranden ved Torøgård mod Vesterborg oppe ad kysten mod nord-vest, er der lagt store sten som kystsikring ud mod Lillebælt. Her må I klatre på stenene, hvis I vi tæt på vandet.

Omkring kolonien

Omkring Torøgaard er der marker, hvor dyrene græsser. Der er en smule bevoksning med store træer tæt på haven. På engene mod stranden kan I finde den gule brandbæger, som de stribede larver af den lille sværmer blodplet, lever på. Her er også den gule kongelys, de spiselige planter mælde, brændenælde, skovløg og gråbynke. Der står også rejnfan mange stedet. Den er ikke spiselig, mange småfluer er glade for den.

En lille sti fører fra Torøgård mod Vesterborg langs kystsikringen. Her kommer Igennem en lund af unge egetræer. Den eneste lian der vokser i Danmark er kaprifolien. Den har indtaget skovbunden i egelunden og kan med årene fordreje de unge træer og give dem snoede former, ved at vokse omkring grene og stammer.

 

 Find sjove aktiviteter i naturen på kolonien