• Kolonien

Næsbystrand

Kolonibygningen er opført i 2008 på en dejlig, stor strandgrund direkte ud til Storebælt nord for Korsør. Korsør er en hyggelig købstadsby med mange muligheder for oplevelser, shopping og cafébesøg.

Næsby Strand ligger i kort gåafstand fra kolonien. Den naturskønne strand er børnevenlig med klart badevand, samt smuk udsigt direkte til Storbæltsbroen. Vil man helt tæt på det store bygningsværk, kan man pakke picnickurven og spise frokost under broen. Her oplever man for alvor samspillet mellem natur og infrastruktur på tætteste hold.

Kun 6 km fra kolonien finder man den tusinde år gamle vikingeborg Trelleborg. Her er der mulighed for at komme helt tæt på vores fortid ved at følge i vikingernes fodspor helt tilbage til Harald Blåtands regeringstid.

Næsbystrand er indrettet med hensyn til kørestolsbrugere og fremstår med handicapvenlige forhold i nogle værelser samt på to toiletter/bade.

Sengepladser: 54

Familieværelser: 10

Enkelt/dobbeltværelser: 8

Handicap venlig: Ja

Husdyr: Nej

Wifi: Ja

TV: Ja

Tilkøb af rengøring: Ja, kontakt vores tilsynsførende for information

Tilkøb af festservice: Ja, kontakt tilsynførende for mere information

Bordmål: 8 borde af B 80 cm x L 190 cm, 1 bord af B 80 cm x L 120 cm

Højstol: Ja

Tilkøb af mad samt tilberedning: Vi henvender til catering under praktisk information

Afstand til butik: 500

Afstand til vand: 10

Bålsted: Ja

Grill: Ja, kulgrill

Fodboldbane: Ja

Bordtennis/bordforbold: Ja

K: Køkken / A: Aktivitetsrum / S: Opholdsstue / D: Værelse med dobbeltseng / Senge pr. værelse er angivet med tal, fx (4)

TRANSPORT
Skolerejser
Bestilles online
DSB

TAXI
Dantaxi Slagelse
Tlf: 4848 4848

INFORMATIONER
Slagelse Turistbureau
Løvegade 7
4200 Slagelse
Tlf. 2043 2122

INDKØB
Spar
Bildsøvej 157
Næsbystrand
4200 Slagelse
Tlf. 5854 9035
Levere til døren

CATERING
Skipperkroen
Tlf. 5886 4500

Velbekommen
Tlf. nr. 5050 1959

EL LADESTANDER
Dagli Brugsen
Stillingevej 45
4200 Slagelse
2 stk. ca. 4 km. fra kolonien

TILSYNSFØRENDE
OBS: Nye tilsynsførende pr. 1. jan. 2024
Ole Jacobsen
Tlf.: 6082 4400

ADRESSE
Næsbystrand
Bildsøvej 134
Kirke Stillinge
4200 Slagelse

Klik ind på linkene her på siden og få inspiration og ideer til spændende udflugtsmål og aktiviteter i nærheden af kolonien. Ligegyldigt om det skal handle om natur eller kultur – eller begge dele – er der en hel vifte af muligheder at vælge imellem.

NATUR
Ture til fods – i og omkring Korsør
Gerlev legepark

BYER
Slagelse, Korsør

MUSEER
Vikingeborgen Trelleborg
Panzermuseum East

BYGNINGSVÆRKER
Storebæltsbroen

Kolonien ligger på en åben grund med en del hårdføre urter i og langs græsset. Kigger I i det tætklippede græs, finder I også en del rosetblomster. En tætbevokset strandeng danner mellemrummet mellem kolonien og vandkanten

Stranden

På stranden finder I småsten og af og til en del opskyllet tang, hvor tanglopper og andre smådyr gemmer sig for udtørring i solen. Finder I tang der vokser på sten, kan I plukke det og smage på det. Prøv at koge det og se hvad der sker med farven. På stranden finder I også den lille sukkulente strandplante strandarve. Strandarven kan spises og det er bedst at knase de yderste sprøde skud i rå tilstand. Stranden er ret lavvandet, og I kan være heldige at fange rejer eller små fladfisk, hvis I er tålmodige og har fiskenet med til vandet. Går I ad stranden mod syd støder I på Tude Å, der her løber ud i havet. I kan krydse den i bare tæer eller fiske efter vanddyr i åens ferske vand og sammenligne med det I finder, i det lidt mere salte Storebælt.

På solrige dage kan I være heldige at sommerfugle og andre insekter besøger blomsterne på strandengen, så I kan se dem eller indfange dem for at undersøge dem.

Omkring kolonien

Rundt omkring den tætklippede plæne ved kolonien, vokser et krat med hybenrose, store havtorn, lidt elm, brombær, pil, naur, klematis og hvidtjørn. Det giver en del forskellige bladformer og typer af træer og buske. Af urter kan I bl.a. finde spiselige planter som tusindfryd, gråbynke, brændenælde, skvalderkål og hvidkløver. I græsset kan I kigge efter forskellige rosetblomster, der står med grønne blade året rundt i en lille roset. Der vokser også følfod med det store runde blad med takker og den gule blomst. Følfod, fordi den er “lillebror” til den store hestehov, der danner kæmpe blade med en rød hesteskoform i midten.

 Find sjove aktiviteter i naturen på kolonien