• Luftfoto

Bjerge

Kolonien Bjerge Strand ligger ved Bjerge Nordstrand i Vestsjælland, ca. 6 km nord for Gørlev og ca. 12 km syd for Kalundborg. Kolonien består af to store strandhuse, hvor hovedhuset oprindelig er en pavillon fra Horserødlejren. Pavillonen blev flyttet til Bjerge strand i 1939. Husene ligger kun 50 meter fra stranden, som er en del koloniens grund, med direkte adgang til Storebælts friske bølger. Man skal noget ud, før vandet bliver rigtig dybt, så stranden er meget børnevenlig.

Der er udendørs borde og bænke, så man kan sidde og spise med udsigt lige ud over havet og kysten. Der er også fodboldmål, men fodboldbanen er lidt sandet. Resten af grunden er en stor naturgrund med lyng, fyr og hybenroser, og der er masser af plads til at boltre sig uforstyrret, selv om området er et udpræget sommerhusområde med mange naboer Der er ikke så mange oplagte udflugtsmål i gå-afstand fra kolonien, men en tur langs stranden er selvfølgelig obligatorisk.

I det hele taget giver stranden og havet rigeligt af muligheder for spændende naturoplevelser. Er man mere til by, rummer Kalundborg en helt unik middelalderbydel, samt Danmarks eneste femtårnede kirke.

Sengepladser: 56

Familieværelser: 8

Enkelt/dobbeltværelser: 8

Husdyr: Nej

Wifi: Ja

TV: Ja

Tilkøb af rengøring: Ja, kontakt vores tilsynsførende for information

Tilkøb af festservice: Ja, kontakt tilsynførende for mere information

Bordmål: 8 borde af B 80 cm x L 180 cm, 1 bord af B 120 cm x L 180 cm, 1 bord af B 80 cm x L 120 cm

Højstol: Ja

Tilkøb af mad samt tilberedning: Vi henvender til catering under praktisk information

Afstand til butik: 8600

Afstand til vand: 10

Bålsted: Ja

Grill: Ja, 2 x kulgrill

Fodboldbane: Ja

Bordtennis/bordforbold: Ja

K: Køkken / A: Aktivitetsrum / S: Opholdsstue / D: Værelse med dobbeltseng / Senge pr. værelse er angivet med tal, fx (4)

TRANSPORT
Skolerejser
Bestilles online
DSB

TAXI
Jørns Taxi
Tlf: 58853990

INFORMATIONER
Turistbueau
Algade 14
4281 Gørlev
Tlf: 30228747
Gørlevturist

INDKØB
Rema 1000
Algade 31
4281 Gørlev
Tlf: 5886 0096
Ved mail kan varerne pakkes og afhentes

Super Brugsen
Algade 39-42
4281 Gørlev
Tlf. 58 85 53 03

Netto
Roevej 1,
4281 Gørlev
Tlf.: 87 78 78 11
Varer pakkes ved mailordre til: kundeservice@netto.dk – angiv forretning.
senest 8 dage før ankomst

CATERING
Velbekommen
Tlf. nr. 5050 1959

TILSYNSFØRENDE
Roan Jespersen
Tlf: 5959 7095
Mobil: 4011 1878

ADRESSE
Havnemarken 25,
Bjerge Strand
4480 St. Fuglede

Klik ind på linkene her på siden og få inspiration og ideer til spændende udflugtsmål og aktiviteter i nærheden af kolonien. Ligegyldigt om det skal handle om natur eller kultur – eller begge dele – er der en hel vifte af muligheder at vælge imellem.

NATUR
Røsnæs
Røsnæs Naturskole
Tissø
Mullerup Havn

BYER
Kalundborg
Reersø

MUSEER
Kalundborg og omegn. museum
Museet ved Trelleborg

BYGNINGSVÆRKER
Vor Frue Kirke, Kalundborg

TURISTINSPIRATION
Kalundborg turistinspiration

Kolonien ligger i første række ned til Storebælt, med kun få meter til vandkanten. Naturen bærer præg af den sandede jord, der kun tillader liv der kan klare sig med lidt næring og en del blæst.

Stranden 

Marehalm danner skellet fra kolonien til stranden. På stranden er der sand, mindre sten og skaller.  I stille vejr er der liv, der gemmer sig i sandet på det lave vand. Men det gemmer sig godt, så I skal kigge godt efter. På stranden er der opskyllet tang at gemme sig i. Når det blæser kraftigt fra vest, forsvinder stranden, fordi vandet kommer helt op til marehalmen, men det sker ikke tit om sommeren. Kigger I ud over Storebælt kigger I stik vest. Strandlinjen går stik mod syd og mod nord-vest.

Omkring kolonien 

En lille skov af høje skovfyr dominerer grunden mod øst. Her står fyrrene og holder på sandet, så det ikke blæser omkring og giver sandflugt. Under træerne findes mængder af fyrrenåle og fyrrekogler hvor smådyr gemmer sig. I træernes flagede bark gemmer små edderkopper sig for ikke at blive til mad for unger af flagspætten, rødhals og fuglekongen. 

Hist og pist i skyggen gror der frodigt grønt mos, men hvor der er åbent og solrigt er det mest tørt græs og blomster, der er seje nok til at leve med lidt næring, fuld som og en del blæst. Langs hegnet gror hybenroser, der sætter røde blomster, der kan bruges til at lave rosensaft eller parfume af og røde hyben, der giver den skønneste marmelade.  

Fra kolonien er der adgang ind i et gammelt sommerhuskvarter. Her der det hele private grunde, men ad stranden må man færdes frit og her kan man komme på tur 

 Find sjove aktiviteter i naturen på kolonien