• Kolonien

Feriegården

Kolonien Feriegården var oprindelig et husmandssted i Lyngområdet i Sejerøbugten, som omfatter Hønsinge Lyng, Ellinge Lyng, Jyderup Lyng, Stenstrup Lyng osv. Stednavnene vidner om, at området engang var et fattigt lyngklædt hedelandskab. I dag er Lyngen helt overtaget af sommerhusbebygggelser, og det betyder bl.a., at der ikke er mere end ca. 1,5 km til købmanden på Lyngvejen. Der ligger også en del feriekolonier i nærheden. Feriegården er købt for penge, som Svensk Røde Kors i besættelsesåret 1944 skænkede til Kolonierne. Pengene skulle anvendes til ferieophold for danske børn.

Grunden er en stor naturgrund, der giver masser af muligheder for alle former for udendørs leg og sport. Der er ca. 7 min. gang til havet. For at bade skal man over en bro, der forbinder kysten med en af Korevlerne. Ude på Korevlen er der både klitter og marehalm, og stranden er utroligt børnevenlig med meget lavt vand. I 1997 blev hele det areal fredet, som strækker sig fra det plantede læhegn ved kolonien helt ned til kysten. Heldigvis er der dog ikke “adgang forbudt” på det fredede område, som byder på adskillige udfoldelsesmuligheder.

Sengepladser: 56

Familieværelser: 10

Enkelt/dobbeltværelser: 8

Husdyr: Nej

Wifi: Ja

TV: Ja

Tilkøb af rengøring: Ja, kontakt vores tilsynsførende for information

Tilkøb af festservice: Ja, kontakt tilsynførende for mere information

Bordmål: 10 borde af B 80 cm x L 190 cm

Højstol: Ja

Tilkøb af mad samt tilberedning: Nej

Afstand til butik: 1500

Afstand til vand: 700

Bålsted: Ja

Grill: Ja

Fodboldbane: Ja

Bordtennis/bordforbold: Ja

K: Køkken / A: Aktivitetsrum / S: Opholdsstue / D: Værelse med dobbeltseng / Senge pr. værelse er angivet med tal, fx (4)

TRANSPORT
Skolerejser
Bestilles online
DSB

TAXI
Tlf. 5931 5320

INDKØB
SuperBrugsen
Højby Stationsvej 8
4573Højby
Tlf. 5930 2004

INFORMATIONER
Turistbureau
Holtets Plads 1
4500 Nykøbing Sj.
Odsherred

TILSYNSFØRENDE
Jørgen Preuss
Tlf.: 2372 3878

ADRESSE
Feriegården
Toftevej 61,
Ellinge Lyng
4560 Vig St.

Klik ind på linkene her på siden og få inspiration og ideer til spændende udflugtsmål og aktiviteter i nærheden af kolonien. Ligegyldigt om det skal handle om natur eller kultur – eller begge dele – er der en hel vifte af muligheder at vælge imellem.

 

NATUR
Lyngen

BYER
Nykøbing Sjælland

MUSEER
Odsherreds Kulturhistoriske Museum
Odsherreds Brandmuseum

BYGNINGER OG MINDESMÆRKER
Dragsholm Slot
Højby kirke
Odden kirke
Kalkmalerier
Mindestenen for slaget ved Sjællands Odde

 

Feriegården ligger i yderste række ud til det fredede område Ellinge Lyng og Korevlerne. Området bliver græsset, for at holde gyvel, birk, pil og græs nede, så lyngen får plads. Langs stranden er klitterne og indenfor klitterne er brakvandssøerne, som I kommer over ad en af broerne.

Stranden

Stranden er meget lavvandet og her kan I gå på opdagelse efter smådyr, fladfisk og krabber. En del tang skylder i land og giver skjulested til landlevende tanglopper og edderkopper. I klitterne gror marehalm, som holder på sandet, så det ikke blæser op og danner sandflugt. Derfor er marehalmen også fredet og må ikke plukkes. I marehalmen finder I måske insekter, der lever på bladene eller finder nektar på blomsterne.

Stranden hedder Korevlerne, fordi køer nogle steder græsser helt ned til vandet. Inden for klitterne er brakvandssøerne. Lavvandede søer med vand, der har et lavt saltindhold og giver liv til fugle, fisk, myggelarver og andre småkravl. Af fugle kan I sikkert få øje på gråænder, svaner, skarv, hættemåger og sølvmåger. Langs søbredderne vokser tagrør, søkogleaks, engelsk græs, gråbynke, gult lav på sten, hybenrose mm.

Omkring kolonien

Inde på kolonien langs hegnet gror et tæt krat med skovfyr, birk, ahorn, eg, mirabel, hvidtjørn, snebær, samt flere store buske af hassel. Afgrænset i et bed vokser et krat af store hybenbuske. Her er gode gemmesteder til småfuglenes reder, egern og mus og masser af smådyr. På grunden finder I også hindbær, brombær, kristtjørn, cikorie, hedelyng, skovsyre, fuglegræs, tusindfryd, storkenæb m.fl. Kig efter snog, hugorm, rådyr og flagermus i området. Også egern kommer på besøg, for at finde kogler, nødder og fugleunger til middagsmad.

 Find sjove aktiviteter i naturen på kolonien