Vejledning til kniv

Når du har deltagere på din koloni, der rigtig gerne vil sidde og snitte lidt med kniv, så er der nogle generelle gode råd, som du bør sikre dig, dine deltagere kender til, inden de går i gang. 

Disse punkter bør du gå igennem med dine kolonideltagere, inden de går i gang med at snitte. Som kolonistab bør I altid have en voksen i nærheden, når der snittes. 

Aflevere en kniv 

Hvis din deltager gerne vil give en kniv videre til en anden person, skal de enten putte kniven i skeden eller med rolige hænder tage fat i ryggen af knivbladet og række kniven med håndtaget først til personen. Aldrig med knivbladet mod personen.  

Brug din kniv, så du ikke er til fare for dig selv og andre 

Du bør finde en god placering, hvor der ikke er gennemgang, hvor dine deltagere kan sidde og snitte. Det skal helst foregå på en stol eller en bænk. Du snitter altid væk fra dig selv, så hvis kniven smutter, rammer du ikke aldrig. Hvis andre går ind i snitteområdet, bør de sikre sig, at de deltagere, der sidder og snitter, er klar over, at der er nogen, der skal forbi.  

Når der snittes, bør man sidde sådan, så man snitter på den anden side af knæene, så man ved et uheld ikke snitter sig i sine lår eller knæ. 

Gå med dolk 

Det er vigtigt, at hvis man skal flytte sig fra en position til en anden, at man tager kniven i skeden, før man bevæger sig.   

Hold dolken ren og skarp 

Når dine deltagere er færdige med at bruge dolken, bør du sikre dig, at de får kniven gjort rent, hvis den er blevet fedtet. Sørg desuden som kolonistab at tjekke knivenes skarphed en gang i mellem.